tisdag 23 maj 2017

ljuset i tunneln

Idag kunde jag gå hem när jag skulle gå hem. Och dessutom känna att allt som ska vara i box är det. Två gruppers betyg ska rapporteras in i morgon eftermiddag, och en i studentveckan, när jag är tillbaka, efter att den muntliga delen av NP är klar. That's it.

Därför var det extra, extra roligt att frukten av ett av vårvinterns tema med en av mina engelskgrupper levererades igår eftermiddag och att vi kunde ha vår bokrelease idag! Jag har ju bara skrivit baksidestexten (novellerna i den har grymma elever skrivit och det är också de som gjort layouten på omslaget) men ändå fick jag skön hjärtklappning när jag lyfte upp den första boken och bara höll i den. Vilken känsla. Vilken tyngd. Plötsligt är texterna inte längre möjliga att förändra, annat än för de som läser och tolkar dem. De finns där på halvblankt, vitt papper bakom styva, svarta pärmar. En skön känsla, som jag vill uppleva igen. Så... jag får väl plocka upp min bok, den jag skrev så gott som klar för några år sedan, och fixa det sista och ge ut den.

Mellan jobbet och nu har jag också hunnit lämna min cykel hos gamle Cykel-Kalle, för att få växlarna justerade, och ta en fin Fenixfika med ett par kollegor. Resten av kvällen ska tillbringas i lättja...

Inga kommentarer: