söndag 21 september 2014

roadtrip!

Igår målade jag altan så jag fick en elak blåsa på ett finger. Idag belönar jag mig med en roadtrip till Framsidan. Bästkusten.

Kliver upp tidigt, matar katter, tar med mig kaffemuggen och kör västerut i morgondimman, med Amy Greenes fantastiska Long Man i bilstereon. Sverige är som vackrast nu och jag stannar till vid en sjö för att bara andas lite.



Motorhuven glufsar i sig milen och rätt vad det är finner jag mig frukosterandes med goda, sköna vännen R, i trädgården på Stålboms konditori, igen. Samtalet glider lätt mellan högt och djupt, vitt och brett. Efter någon timme dyker Linus upp och vi tar farväl av R och kör och plockar upp Johanna, som är i stan för en bästis möhippa. Vi parkerar nere på Ågatan och följer sedan ån upp till Hertings kraftverk, går över den nya bron och strosar så längs åkanten medströms ända ner till Söderbron där vi vänder upp mot stan igen. Fina samtal. Fina barn. Skratt. Kärlek. Skoj och allvar. Sen en god lunchbuffé och mer prat och cirkeln sluts när vi tar kaffet på Stålboms igen. Så småningom skils vi åt med hopp att ses ganska snart igen, ändå, och många varma kramar.



När jag kör hem tvärs över landet känns höstens färger ännu varmare och vackrare och mina batterier är fulladdade!