söndag 15 september 2013

stackars alla mugglare...

Ingen skärpa, men höstigt fint.
Söndagsmorgnar är de allra bästa.

Jag vaknar vid åtta och blir liggande kvar under täcket. Lyssnar på Stil i P1 och halvslumrar. Ute är det grått, men uppehåll. Kanske är det nu slut på sommarvädret? Medan kaffet puttrar klart i bryggaren går jag ut på altanen en sväng, i röd morgonrock och gosiga raggsockar, och kikar på odlingarna. Jag funderar på att plocka tomaterna och låta dem rodna inomhus. Den slätbladiga persiljan får bli en maffig tabbouleh någon dag. Den kinesiska gräslöken ska frysas in och basilikan och timjansorterna får flytta in i köksfönstret (pelargonerna får maka åt sig). Frågan är vad jag gör med lavendeln?

Program för dagen: Dricka mer kaffe och lyssna på Godmorgon världen. Sticka en stund. Ha bra musik på, lite i bakgrunden. Gå en långpromenad med Welcome to Night Vale i lurarna. Köra någon maskin tvätt och dammsuga. Sena eftermiddagen viks åt film. Jag har fortfarande inte sett Den gröna cykeln och jag tror den får vänta till nästa söndag. Idag ska jag se Jakten, som jag lånade på bibblan häromdagen. Och så är det ju SVT2-kväll för resten: Att leva som Amish, Världens natur: Japan och Babel. Ja, jag är väl dödstrist ibland men för mig kan en söndag inte bli så mycket bättre. Ni andra får göra vad ni vill!

Jag känner att jag behöver förtydliga lite kring själva görandet av podradio, som jag skrev om igår. Jag skrev att det är enkelt. Och det är det. Om en använder Soundcloud eller Audacity så kan t o m en n00b som jag klara det utan att få några särskilda frispel. Men givetvis finns det inget som är så enkelt att det inte går att göra svårt - så skyll inte på mig om ni ställer till det! Just sayin'.

Nu: fylla på kaffe. Starta hjärnverksamheten. Jag tror jag gör det med den här artikeln i SvD - om det besvärande överskottet på mugglare, i vårt land!

4 kommentarer:

ANNA sa...

Jag vet flera saker du kan göra med lavendeln...

Lavendelsocker, att ha i bakverk senare
Lavendelpåsar, lite pyssligt å så doftar det gott där de får ligga.
Lavendelsalva, googla recept, lavendel är rogivande även när man smörjer den utanpå kroppen.


ps. Jag har funderat och kommit fram til rätt många fler exempel på olika varianter av slöjbärande, täckande kläder osv inom kristendomen. ÄVEN inom protestantismen där vi har brudslöjan som hyllas som en fiiiin tradition... Våra drottningar (jag tänker närmst på kvinnorna i den kungafamilj vi har nu) har ju t.o.m praktiserat den seden vid sina giftemål.
I folkdräktsskick döljer ju gifta kvinnor håret också och folk anonymiseras genom att ha likadana kläder...



ANNA sa...

Jo, jag gick in och läste artikeln om Mugglare... ja, det är synd om Mugglarna, mycket synd om dem...

Det är gubbar som inte kan uppskatta exempelvis en Sagan om Ringen-film för att den är för OVERKLIG, folk som inte riktigt tror på att det finns sol bakom molnen och de som inte kan skratta med när ett barn berättar FANTASTISKA berättelser och saker som de gjort, sett, vet, kan eller har upplevt...

Meeen... det där är ju ett ideal som länge "hyllats" och varit norm för hur man är när man är VUXEN (grown ups don´t play). Jag VÄGRAR att förlika mej med den tanken för nu när jag är vuxen har jag förfogande över min egen tid, mer möjligheter att ta mej till platser, förverkliga saker osv än vad jag hade som liten... å at åd bli tråkig och grå, det finns inte i min föreställningsvärld.

Har du sett filmen om Beatrix Potter? Det är Renee Sellwiger (stavning?) som gör huvudrollen och hon gör den perfeeeekt.

magda sa...

Fina tips där, Anna! Ska ansolut testas!

Tror du jag kan låta den övervintra inomhus?

Men visst finns det massor av sådana exempel - om bara fler tänkte efter. Liksom det finns massor av muslimska kvinnor som inte använder slöja alls. :)

magda sa...

Sorry, Anna. Nu först såg jag ditt andra inlägg.

Jo, det är trist att läsning av skönlitteratur under- eller nedvärderas till förmån för diverse facklitteratur, när den i själva verket är ett omistligt komplement till densamma...

Har inte sett filmen du nämner. Får kanske bli en söndagsfilm, framöver! :)