lördag 14 september 2013

lördag i byn

Det var trångt i Byn. Tätt mellan stånden och fullspikat med folk. Lägg därtill barnvagnar, rullstolar och människor som återser gamla bekanta och blir stående mitt i stråket utan minsta tanke på att de stoppar flödet, helt och hållet. Ungar och sockervadd och krims och krams och dansbandsmusik och över allt en fet doft av munkflottyr. Om jag gillar det? Inte särskilt. Men i utkanten av marknaden hittade jag jättefina rödbetor och listigt nog köpte jag både riktigt små - att koka hela och avnjuta med lite smör och flingsalt - och ganska stora att laga borsjtj av. Snart är det Kanelbullens dag och till denna högtid (en av de få jag firar) införskaffade jag snygga bakformar, också.



Hos Annhelen & Co serverades gott kaffe och söta kakor och bullar från Thailand, Afghanistan, Somalia och Svalehult. Exotiskt. Och smarrigt!



Efter lite... återhämtning i hemmets lugna vrå (läs: på altanen) tog jag mig en skogspromenad. Kändes både skönt och skumt. Lite yr, liksom. Väl hemma landade jag rätt snart i soffan. Tanken var nog att pyssla med ett stickprojekt men jag har inte riktigt kommit dit, än. Först ringde Johanna och vi pratade över en timme (härligt!) och under tiden började jag frysa och må lite illa och nu ligger jag här under en filt och mår tjyvis och tycker synd om mig själv.

Men jag repar mig nog snart. Då kanske jag ska skriva om det där med podcasts. Kanske.

Inga kommentarer: