onsdag 7 augusti 2013

pysselmania



Ulla hade fått en liten stuvbit av ett härligt rödgrönt tyg med retrotryck och undrade om jag kunde hjälpa henne sy ett fodral till hennes mobiltelefon. Kan jag väl, sa jag och tänkte att jag skulle göra det någon gång fram i höst. Men så var det ju lite mulet idag och sylusten pockade på. Så jag gjorde som jag brukar vid dylika tillfällen. Gick upp till mitt arbetsrum och började fingra lite på tygerna.

Sedan gjorde jag en prototyp. Alltid en sådan när jag inte har något mönster att arbeta efter, utan hittar på allteftersom. Så gjorde jag ett fodral till Ulla och sedan ytterligare ett, av bara farten, liksom. Sedan var det inte kul längre. Då spånade jag ihop ett skydd till min Kindle som ofta åker med i väskan och som nog klarat sig utan repor av rena rama slumpen.

Som vanligt glömmer jag bort att både äta och dricka när jag kommer igång med sådana här roligheter och dessutom känns det lite stelt i nacken och mellan skuldrorna. Dags att åtgärda. Något att dricka och äta och senare en skön prommis i skogen.

Sedan får vi se...


Inga kommentarer: