fredag 30 augusti 2013

proportioner

Tre miljoner barn på flykt från, eller i, Syrien. TRE MILJONER. Fler barn än vad som finns i hela Sverige, säger reportern på radion. En ofattbart, ogreppbart antal barn. I ljuset av detta ligger en skolstängning liksom lite i lä. För lite sedan gick JB-koncernen i konkurs och siffran 6000 drabbade elever har nämnts i media. Även i ljuset av detta ligger en skolstängning på en skola med kanske tvåhundra elever, i lä. För den elev som trivts på sin skola (och därtill kan ju finnas flera skäl...) är det givetvis en sorg och besvikelse att skolan stängs. För många andra är det kanske en stor lättnad.

Jag såg inte debattprogrammet i teve igår men jag har sett delar av twitterflödet efteråt och på något vis ska det alltså, enligt rapporteringen där, plötsligt ha varit... Aftonbladets fel att skolan stängdes? Inte styrelsens och skolledningens fel, då de med all önskvärd tydlighet visat att de inte tagit Skolinspektionens tidigare förelägganden på allvar och pennalismdroppen till slut rann över och elevers säkerhet inte längre kunde garanteras? Intressant.

Jag släpper det, tror jag. Det är fredag! Jag ska låta den här Fredagen bli precis hur Fin som helst. Den ska få bli en fin arbetsdag, en skön promenad (jag lämnar tidur och gps hemma), en film, lite stickning och något gott till middag. Kanske ett glas vin på altanen. Fina saker att landa i.

Inga kommentarer: