torsdag 15 augusti 2013

lite fredagskänsla


Sådärja. Nu har jag packat lite övernattningssaker och ett ombyte till kvällens middag. Det gick kvickt och jag fick tillfälle att använda en riktigt finväska till det. Eftersom promenaden till middagen ska genomföras i form av en slags "stadsorientering" (?) får en ju tänka mer praktiskt än flärdfullt. Karlskrona har kullerstenar och blåst. Så det får bli ett par snygga byxor och bekväma skor. Jag kan lugna den oroade läsaren med att jag har för avsikt att bekläda även de övre regionerna av min kropp...

Innan vi åker/kör söderut ska en arbetsdag avverkas och den är helt vikt åt eget arbete (planering och förberedelser) och det känns behövligt. Jag har en del uppslag nu, förutom det jag skrev om igår, och behöver sätta det innan jag glömmer bort. Två grupper jag är med i skulle behöva träffas också, men det får nog bli nästa vecka, ändå.

Borta i en grannträdgård står ett litet lektält och ser sorgtyngt ut, under regnvåt duk. Det är säkert fullt med äckliga kryp också (läs: lockespindlar och tvestjärtar) och hade det varit mina barns hade jag eldat upp det och sedan lovat dem ett nytt till våren. I min egen trädgård, och på altanen, står tomatplantorna fulla med frukter som inte vill bli röda. Jag hoppas på snar sol, igen! Måste fundera på hur jag ska ta vara på chilin också - den frodas och mognar som den ska!

Bradley Manning vill bli en bättre människa. Mursianhängare. Reklamfilmer för mensskydd som lovar hemleverans så kvinnor ska slippa genera sig med att köpa dem i affären och sedan genera sig själva och andra med att bära omkring på dem. Försnillade biståndspengar. Världen är sned.

Och ändå... en känsla av fredag infinner sig. Redan idag. Jag är självisk.

Inga kommentarer: