måndag 12 augusti 2013

hej hå, hej hå, vi till vår gruva gå...

Semesterminne...
Jan Håkansson pratade inte alls om användning av datorer i undervisningen utan gav en aktuell och initierad skolforskningsöversikt, och framför allt då om faktorer som man funnit ger goda studieresultat för eleverna. Kanske är han ingen ståuppare men jag tyckte ändå det flöt på rätt bra och han var intressant att lyssna på, påläst, engagerad och involverad som han var.

Efter en gemensam lunch, för oss på gymnasiet, arbetade vi vidare med frågeställningar från Jan H i våra respektive arbetslag och även om vi inte hann komma fram till så särskilt mycket känns det viktigt och nödvändigt att ha dessa möjligheter och öppningar att verkligen sitta ner och prata med varandra om saker som motivation, undervisningsstrategier, återkoppling och annat väsentligt. I morgon jobbar vi vidare.

När jag kom hem var Huset tomt och tyst igen. Mina älsklingssaudier har rest vidare, mot bästkusten och nu dröjer det två och en halv månad tills vi ses igen - på deras planhalva! Trots mitt uttryckliga förbud hade de både diskat och bäddat undan efter sig. Nåväl... det var ändå rart av dem. Mindre trevligt var att behöva beställa en begravningsbukett till en ung man som aldrig fick chansen att bli gammal...

En häftig regnskur drog nyss förbi och nu strålar solen igen. Jag kan inte bestämma mig för om jag ska ta en promenad, eller ej. Rätt vad det är lär det ju ösa ner igen..?

Inga kommentarer: