onsdag 28 augusti 2013

det lackar mot jul

Jag har en del planeringsarbete idag.
Utan minsta förvarning kom den liksom bara smygande, onsdagen. Jag blir smått förskräckt. Veckorna går så fort och snart är det jul. Jo, men det känns faktiskt så. Igår pratade vi, på jobbet, kring planeringen för den årliga resan till England. Vi reser alltid i slutet av vårterminen. Och ändå känns det som att vi åker... snart. Det är verkligen sant att tiden uppfattas gå allt fortare ju äldre en blir.  Ibland är det givetvis en bra sak. Helvetesveckor och regnsnöblaskperioder får gärna rinna undan som avlöningar. Men den här fina tiden på året (den bästa!) får tiden gärna släpa sig fram. Har ni börjat tänka på julklappar än?

Jag bromsar så gott jag kan. Dricker mitt kaffe. Går en sväng och kikar på mina tomater och chilisar. Det nyper kallt i tårna. Stryker en skjorta. Lyssnar på morronnyheterna. Om en stund går jag till jobbet. Onsdagar är ganska lugna. Jag hinner stanna upp lite och reflektera. Uppdatera mig på det utvidgade kollegiet och kanske hitta något guldkorn. Något bra uppslag till undervisningen eller en intressant tanke kring skolutveckling. Sådant som jag tycker är roligt. Kanske skulle jag kunna ta mig en lunchpromenad, också?

2 kommentarer:

ming wan lee sa...

julklappar? det får bli en liten fin burk av min whiskykryddade krusbärsmarmelad eller rabarbermarmeladen med ingefära eller vanilj. Fint till osten. Förra året gjorde jag en rabarberchutney som blev riktigt god. Funderar på vad jag skall göra med alla björnbär...

magda sa...

Det låter som de finaste klappar, det! Vi har avskaffat det hela, egentligen. Vi vuxna brukar oftast bara köpa varsin (som max får kosta kanske 100kr) som vi sedan under någon form av lek och skoj lottar ut.

Småkusinerna får oftast lite mer och ibland skämmer jag bort de egna barnen - ibland inte.