söndag 4 augusti 2013

åter i hemmaboda

Roadtrip, alltså. Det fanns varken tid eller täckning för bloggande uppe på Kajsahia där vi fick bo två nätter, Kia och jag, i Bibbis gästhärbre uppe i skogskanten.

Men jag har träffat nya och väldigt gamla (i bemärkelsen att det var lääängesedan vi sågs - typ 35 år...) vänner och rörda tårar har rullat och gapskratt och roliga minnen har delats och jag har trampat kända stigar i gammalt revir. Njutit vidunderliga utsikter och god mat. Det har tokåskat och ösregnat och det har färgats och kardats och spunnits och samtalats in i gryende dagar. Minnen har återuppväckts, historier om varg och björn har berättats och en viss längtan har stillats, om än bara lite. Jag måste åka upp till min dal igen! Snart...

Jag har också umgåtts med familjen - systrarna och svågern och mellan- och småkusinerna, liksom min far och mor. Druckit morronkaffe med tårna i daggvått gräs och näsan i en bok - eller under trivsamt småprat. Grillat och trivts. Sammanstrålat med ännu en god vän och hunnit prata och skratta och se fantastiska akvareller av Lars Lerin, i det gamla danspalatset ute på Sandgrund, i Karlstad.

Bibbis härbre (det röda, då... ;))

Utsikt från vårt nattlogi
Kia och Bibbi sorterar ull

Plötsligt stod min gamla arbetskamrat Susanne på gårdsplanen.
När vi fattade att vi var... vi... blev det stora kramar och skratt!

Bibbi i spinnartagen!

Utsikt från Långberget mot Sälen.
Den här vyn såg jag från min arbetsplats i två år!
Jag har saknat den!

Fryken

Lars Lerin

Och här hemma har Erica vattnat och växterna skött sig:


Inga kommentarer: