torsdag 11 juli 2013

on-a da island in-a da... rain

Efter en skönt långsam förmiddag begav vi oss österut, Malin och jag. Mot Öland. Vi hade ingen egentlig idé om vart vi skulle köra eller vad vi skulle göra så vi stannade till vid turistbyrån i Färjestaden och fixade oss en karta och sedan körde vi söderut. Stannade till här och var där det såg trevligt ut. Köpte ett par goda produkter på Örtagården och lunchade på ett B&B med café. Vidunderligt god pastarätt i skön, lagom bohemisk atmosfär. Ett ställe jag skulle kunna tänka mig att åka till, för att bara vandra på Alvaret och kanske läsa, eller skriva.

Medan vi åt vår lunch bröt solen fram en stund. Så körde vi vidare söderut och sedan tog vi en väg över Alvaret... körde sakta... njöt av den fantastiska naturen. Malin som varit i Kenya sa att naturen påminde mycket om den hon upplevt där och närsomhelst förväntade vi oss att ett par giraffer skulle komma svajande mellan enar, ölandstok och vindpinade småtallar. Men vi såg bara kor och det var trevligt nog. Vi tog en annan väg tillbaka till västsidan av ön och hann med en kaffe på ett jättemysigt litet fik i Mörbylånga innan vi styrde mot Ölands Folkhögskola, i Skogsby, och det hägrande stickcaféet.

Mycket inspirerande och roligt att möta, samtala och arbeta tillsammans med fyrtiotalet andra stickmaniker! En enorm energi utvecklades i den fina matsalen där vi satt och stickade frenetiskt. Alla var glada och trevliga och alla stickade på olika projekt av olika svårighetsgrad och det var allmänt uppfriskande och gemytligt trots att det spöregnade utanför. Gott fika fanns det också!


När vi kom hem till Byn, frampå senkvällen, hade Jenny anlänt och tänt ljus och det var varmt och mysigt att komma in i stugvärmen. Äta lite goda ostar och knäcka en Amarone under gott samtal.

Det är gott att leva!

Idag är en annan dag, med andra aktiviteter. Dem får jag återkomma om.



Och Katten... vet inte till sig av glädje för att hans "mamma" är här nu...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lät som en trevlig tripp!

ming wan lee sa...

Ljuvliga Öland!

magda sa...

Ja, det var fint - trots (eller på grund av?) regnet!

Öland är en fin ö!