måndag 22 juli 2013

må du ruttna långsamt, lord voldemort

Jag har svurit att aldrig promota hans namn. Men den här dagen, för två år sedan, miste 77 människor (mestadels riktigt unga människor med hela livet framför sig) livet för att en idiot med en synnerligen vriden uppfattning om sakernas tillstånd, samt människolivs värde, kallblodigt avrättade dem. Det är min namnsdag idag, men det firar jag aldrig. Ännu mindre efter Utøya.

Så här skrev min goda god vän Kia på Facebook idag, och jag tar mig friheten att citera henne:

"Idag är det 22 juli. 
Glöm aldrig att ta avstånd från hat, hämnd, resignation, extremism, rasism och våld inom dig själv och i livet runt dig. 
Älska och odla glädjen, hjälpsamheten, kärleken, ärligheten, vänligheten och förlåtelsen du har inom dig och inspirera andra till att göra detsamma!
Är det svårt för dig att göra just detta så sök hjälp! 
Världen har alldeles för många hatande, resignerade, våldsamma och hämndlystna människor för att även du ska vara en av dem! 
Låt 22 juli vara en dag för att tänka och agera utifrån andra värderingar än det ABB gjorde i Oslo och på Utöya!"
Som om inte den tragedin vore fullständigt nog fick jag samma dag veta att en i vänkretsen tagit sitt liv - och dagen efter att Amy Winehouse joinat Club 27...


I lördags kväll upptäckte jag att en säkring gått på ovanvåningen och varje gång jag bytte small det på nytt. Sådant händer givetvis på helger. Eller under semestertider. Den här gången bådadera... Så jag löste det med en förlängningssladd så att vi åtminstone kan ha en lampa tänd om kvällarna. Nu på morgonen ringde jag en någon seg elektriker (hans första arbetsdag efter semestern) som hade tusen saker att ta tag i så han kan komma hit först på onsdag och kolla vad som kan vara problemet. jag tror (vet...) att det är två sladdar i taket som antagligen kommit för nära varandra (dåligt isolerade) men så fan heller om jag meckar med det elektriska. Där går min gräns för vad jag vill testa i fixarväg. Så nu får det väl vara lite provisoriskt då tills onsdag. *muttra*

Nu ska jag fylla på kaffemuggen, njuta lite till av stillheten på min altan och så småningom bege mig till min arbetsplats för att skanna in några dokument som behövs för att jag ska kunna få "sponsorskap" (har inget med pengar att göra utan är en slags inbjudan) från Aramco (Mikes arbesgivare) så att jag sedan kan söka - och få - visum. 

Jag tror jag ska inom affären och bunkra lite också. Detta blir första året jag faktiskt är hemma under hela Emmabodafestivalen och köerna på Konsum och liknande ställen lär en inte kunna skoja med under resten av veckan... 

Hej och hå!

Inga kommentarer: