söndag 7 juli 2013

krigszon

Min altan är snubblande nära att förvandlas till en stridszon. Katten gillar att gnaga på mina djungelgurkplantor. En av dem har han helt sonika bitit av och jag tror inte det blir någon blomning där. *morr* Jag vill att han ska få vara ute och ligga här och bevaka fåglar, fjärilar och andra flygfän, och njuta frisk luft, så jag har bestyckat altanbordet med en liten blomspruta. Varje gång han är framme vid gurkplantorna får han vatten på nosen. Vi får se om han är läraktig...

Men i övrigt är altanen en ljuvlig fristad. Så här dags sval och skön. Morronkaffet smakar underbart och jag lyssnar, lite diskret så jag inte stör andras morgonfrid, på Hawkwind och P1, simultant. Himlen är så blå, så blå och jag vet att jag behöver komma mig ut på dagens motionsrunda senast vid tio om jag inte ska smälta bort. Motionsrundan är lust. Inte alltid innan, ibland under tiden och alltid efteråt!



Övriga planer för dagen? Inga! Och det känns helt underbart. Fast jag tror att jag ska städa ur kylen och kanske också fylla upp den, och frysen, med lite godsaker. Det kan ju hända att jag får lust att baka blåbärsmuffins. Eller långjäst bröd. Kanske laga något riktigt gott och inte bara sådant där överlevnadskäk som jag ofta snor ihop lata dagar.



Inga kommentarer: