fredag 26 juli 2013

kaffetankar

Die mauer?

Kvarteret ligger alldeles stilla. Förutom de där fläktarna någonstans är det väldigt tyst. Just nu hörs knappast ens några fåglar och trädens grenar rör sig nästan omärkligt i den svaga brisen. Det kan nog bli ännu en varm dag. Men jag är förberedd. Jag har flädersaft och gott om is i frysen. Dessutom kom det ett litet paket med te med posten igår. Rara Malin, som skickat det (tack, igen!), säger att det är perfekt att laga iste av! En kanna står på kylning nu.

Jag har inte en plan för idag. Inte en enda. Bredvid mig ligger en stickning. Det kan betyda stickning. På bordet i vardagsrummet ligger Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar. 3. Döden. Det kan innebära läsning. Och två ljudböcker passerade igår sista lånedatum. Det kan det kanske bli en promenad av, till biblioteket. Jag har också gott om roliga tyger och en fullt fungerande symaskin. Vad det kan komma ut av det vet en aldrig. Vi får väl se.

Bland nyheterna igår kunde jag läsa att forskningen verkligen, verkligen bekräftar att folk sover mindre och sämre när det är fullmåne. Right. Men det gäller fortfarande inte mig. Sällan har jag sovit så gott, hårt och länge som den här veckan. Skönt det.

Inga kommentarer: