tisdag 18 juni 2013

morgonröj

Full fart på sommarskolan igår. Möta elever, känna varandra lite på pulsen, börja arbeta tillsammans. Korta pauser som för min del går åt till att kopiera, tänka på nästa lektion, plocka fram material och prata med eleverna. Samtidigt försöka hålla ett öra på vad kollegorna gör så jag inte missar någon väsentlig information. So far so good.

Man har snälla kollegor, minsann!
Efter jobbet: hem och lägga sista handen vid sallad, bröd, dukning och annat innan kollegorna börjar droppa in vid femtiden för altanhäng och grillning. Varmt, glatt och härligt i eftermiddagssolen och en ljum kväll som gjorde att ett par tappra höll mig sällskap långt in på natten. Jag tycker det var roligt, trivsamt och rentav mysigt och jag tänker och hoppas att de andra tyckte det också.

Det funkar fint att köra meatfree Monday även när det är grillkväll, förstås. Jag marinerade två stora portabellohattar och grillade först undersidan lätt, vände på dem, la i lite uppfrästa vitlöksskivor/babyspenat och några skivor buffelmozzarella och grillade tills osten började smälta. Toppade sedan med grillad paprika och rostade pinjekärnor. Smaskens!

... som känner mig ganska väl... 

Siste man fick hjälpa mig kånka in matsalsbordet igen och sedan lät jag det bara stå. Upp tidigt och snygga upp på altanen, röja bort skräp och burkar och diska skålar och bestick (jag latade mig en smula och körde med papperstallrikar och plastglas/koppar) och nu få mig en kanna kaffe innan jag går till jobbet för att läsa igenom, och respondera på, elevtexter från igår. Jag känner mig oförskämt pigg och energisk och skulle jag vara dödens trött i eftermiddag så var det värt det - och dessutom kommer jag hem till ett nystädat hus och kan tillbringa kvällen i soffan, med Katten.

2 kommentarer:

Silke sa...

Åhh, får jag sno den devisen?

magda sa...

By all means! :)

Jag har själv lånat den av Bob Hansson!