fredag 14 juni 2013

finfredagsbestyr

Ny dag. Nya insatser. Annan klänning, samma nagellack. Avslutning för ettor och tvåor står på programmet. Lyckligtvis är det mindre ambitiöst än studentfirandet. Mentorstid (där det bland annat blir ett musikquiz som två av "mina" tjejer ordnat) och gemensam fika (glass och jordgubbar är nog ingen djärv gissning). Sedan går de ut i en sommar som just idag är grå, blöt och sval. Men det hinner garanterat ordna till sig innan höstterminen börjar igen. Yr.no påstår att det kommer bli soligt redan ikväll. Det vill jag tro på!

I övrigt tänker jag lägga sista handen vid måndagsplaneringen för sommarskolan (medan läsårets sista distanselev skriver läsårets sista prov). Precis som det brukar ändras deltagarlistan nästan dag för dag och egentligen är det inte förrän på måndag vi vet vilka eleverna är. Någon kommer inte alls, och ett par tillkommer. Så brukar det i alla fall vara. Men jag är förberedd. Mina kollegor också.

Nu ska jag kaffa och läsa igenom gårkvällens skolchatt, som jag var alldeles för trött för att hänga med i. Jag somnade före nio...

När ska lill-chilin blomma, då?


Inga kommentarer: