onsdag 22 maj 2013

vid köksbordet

Innehållet i min kaffemugg smakar absolut underbart den här morgonen. Det lite gråkalla vädret smyger in i mitt hus och det är skönt att ha värmande sockar på fötterna. Från den lilla röda radion kommer ett flöde av nyheter. Mer bränder i Husby och jag har fortfarande en mycket ambivalent inställning till detta fenomen. Våld löser inga problem. Men det gör fanimej inte Fredrik Reinfeldt och Alliansen heller... Det är ju mycket märkligt, men samtidigt fullständigt självklart och inte det minsta förvånande, att han inte verkar bry sig. Alls.

Men här är ett gäng som ser en möjlighet att göra något reellt. Inte vet jag vad det gör för nytta i nuläget, men det är ändå ett försök och på sikt är det kanske något mycket positivt. Nej, det är positivt. Att bry sig och göra något måste vara det. Oavsett.

Sportnyheterna rinner förbi mina öron. Jag hör att de pratar men inte vad som sägs. Mina tankar glider iväg. Jag funtar på meningen med saker och ting. På vad som egentligen spelar roll och hur jag ibland gör saker som jag egentligen inte vill och när ska jag egentligen sluta med det?


Något möte idag, lektion med mina älsklingsprokrastinatörer, läsa uppsatser (jo, jag ska!) och fundera lite kring uppföljning och utvärdering. Ska det ändå regna och hålla på kör jag nog ner till Staun efter jobbet och hämtar hem mina prylar från Telenorbutiken.

(notera skjortbytet... ;))

Inga kommentarer: