tisdag 21 maj 2013

the show must go on

Än har jag orken uppe. Än känns det kul att gå till jobbet. Men det är rätt mycket nu...

Känner mig trött och seg. Funderar på SRF. Känner verkligen ingen större lust att åka. Musikaliskt känns det som ett av de sämre åren. Men jag kan knappast backa nu, med biljett köpt, campingplats betald och husvagn bokad. Jag får väl fokusera på att träffa sköna människor och drälla omkring och se om jag kanske ändå kan få någon tonsatt överraskning.

Jag tänker att jag ska hämta energi där jag kan få den. Så jag återupptar mitt hyfsat sunda liv, efter några dagars glatt susande och dusande. Koll på maten, ut och röra på mig efter jobbet och komma mig tidigt i säng. Jag hade visserligen behövt åka ner till "staun" då och hämta hem mitt modem och min router men kanske gör jag det imorgon. Eller på torsdag. Jag får väl se.

Tomt och tyst i mitt Hus igen men jag hoppas snickaren inte glömt bort mig utan dyker upp här och börjar slamra, idag! Altantaket och staketet ska rivas och så ska det - när jag målat om - sättas upp nytt. Det blir ganska enkelt, men samtidigt ganska trevligt. Åtminstone är det min idé.


Kravaller i Husby. Och stenkastning mot t-banetåg i en annan av förorterna. Kontraproduktivt. Det skylls på en dödsskjutning av en psykiskt sjuk man som lär ha hotat bland annat polisen med kniv men jag undrar vad stenkastare och mordbrännare gjorde för honom medan han levde? Inte så att jag försvarar polisens agerande (det vet jag ju inget om) men frågan kvarstår. Det är ju bara en väldigt klen ursäkt. Förändring måste komma till stånd men knappast genom att elda upp grannarnas bilar? Vilket ingen av de inblandade heller har någon förklaring på.



6 kommentarer:

ming wan lee sa...

http://fredrikedin.wordpress.com/2010/12/05/darfor-skar-jag-av-brandslangen-2/

ming wan lee sa...

Segregation är förtecknet;
"Så jag skapar ett problem.
Det kanske är moraliskt fel, men det är etiskt riktigt.
Jag har inga idéer om ett bättre samhälle.
Inget manifest. Inget partiprogram.
Jag förespråkar inte ett bättre samhälle.
Jag förespråkar inte något slags samhälle överhuvudtaget.
Jag tar bara platsen i besittning.
Skapar mitt eget gated community med en mur av brinnande bilar.
Mitt eget torg, mitt eget forum, på ruinerna av min högstadieskola.
Jag utövar min medborgerliga rätt att yttra mig och min skyldighet att delta i det offentliga samtalet.
Jag producerar emergency news och krönikor av Lars Åberg.
I’m restyling factuality
Men jag har egentligen ingen annan ambition än att ställa en fråga som ni måste besvara:
Varför bryr ni er inte förrän nu?
Därför skär jag av brandslangen."

magda sa...

Det var ett långt inlägg och jag får läsa det närmare ikväll, men i sak både förstår jag vad skriftställaren menar och håller med.

Jag ser och kan till viss del förstå frustrationen hos dessa unga (men bara till viss del för jag har inte varit i den situationen själv) men faktum kvarstår, som jag ser det: det är kontraproduktivt.

Det alla vill är att må bra, få höra till och vara delaktiga. Det är jävlarimej en rättighet. För alla. Men det måste finnas andra vägar. Tyvärr skadar stenkastning och bilbrännande mer än det är till nytta. IMO. :/

magda sa...

OK. Man kastar sten, man bränner och man är skitarg. Jag förstår både det och hur frustrationen tar sig uttryck.

Men sedan, då? Vad kommer sedan? Har det blivit något bättre i Rosengård, Bergsjön eller Gottsunda?

Efter vreden och urspårningarna måste något annat komma.

Eller är det försent?

ming wan lee sa...

det är som när champagneflaskan har skakats om. Poff! människor har all möjlighet till att påverka genom text och engagemang men oförmåga bl.a. eftersom så många är outbildade. Det är förortens ve.
Läs Fredriks text, den är det bästa jag har läst på MYCKET länge. Och erfaret inifrån.

ming wan lee sa...

jag vill skylla på flumliberalismen som idag genomsyrar alla politiska partier. Lönsamhet. En människa måste i första hand vara lönsam för att samhället skall engagera sig. Detta är problemet i Husby och på andra förorter, där människor ses som konsumenter och förväntas shoppa istället för att producera. Boultbee köper upp allmänna ytor och förvandlar dem till slutna konsumtionstempel - har du inga pengar åker du ut. Och är det inte litet underligt att polisen satsar alltmer på piketen idag? utan att få en chans att förklara sätts du i en bil med tre beväpnade poliser... eller vem har chans att förhandla om hyrorna, när språket som talas är rotvälska och du redan är satt på undantag som mörkhyad och med en brytning? detta händer idag. I Sverige.