onsdag 8 maj 2013

tempus fugit

Ancylometes nånting. Sydamerika. Gah...

Vädret slår om igen och det kan nog bli regn idag. York står på programmet. Först studiebesök på University of York och sedan fri lek på stan under eftermiddagen. Plan: strosa en stund och sedan krypa in på något mysigt teställe (jag har ett yttepyttelitet i åtanke) och läsa en god bok. Vi får väl se hur det blir.

Urvalet av nyheter här är märkligt. Igår och idag har nyheterna givetvis dominerats av de tre kidnappade kvinnorna i Cleveland, som återfunnits, men bortsett från sådana breaking news har det knappt hörts ett ljud om krisen i Grekland, läget i Syrien etc. Däremot har det varit mycket prat om det fina vädret under Bank holiday, om hur turister (läs: britter) rippas på pengar när de är utomlands (ett par hade fått betala 64 pund för fyra högst ordinära glassar i Rom) och så lite om hur det nya numret till sjukvårdsupplysningen inte verkar fungera tillfredsställande. Och då pratar jag inte om lokalnyheterna, som fokuserar på vårtecken, en parad för krigshjältar från Afghanistan och något socialt by-event... och då handlar det alltså om BBC One.

Om jag bodde här - vilket ju är sådant jag alltid funderar över när jag befinner mig på någon form av resande fot - skulle jag börja hata fiskmåsar. Och skaffa mig ett gevär. De är en sanitär olägenhet - värre än svenska kajor. Skiter, skränar och är allmänt äckliga. Samt alldeles för många.

Jag skulle också bli alldeles oerhört artig och [ännu] trevlig[are]. Det är please och thank you och excuse me och sorry 'bout that och cheers och luv precis hela tiden och överallt. Jag gillart. Vem gillar inte att bli kallad luv av ett 18-årigt butiksbiträde liksom? Eller av ett dito i 73-årsåldern för den delen?

En kanske skulle bli utbyteslärare?


Inga kommentarer: