måndag 27 maj 2013

tankar & kaffe

Tack, söndag, för att du var så hopplöst glåmig och trist. För att jag, förutom att köra en tvätt, inte gjorde ett skapandes grand. För att jag enbart tog mig tid för mig själv och för barn och någon vän. För att jag samlade ihop mig och nu, när måndagen är här, har gott om energi igen! Att sedan arbetsveckan inleds med vindstilla, sol och blå himmel gör knappast saken sämre.

Mitt i röran på altanen är växterna ganska glada, ändå!
På nyheterna hör jag att svenskarnas köttkonsumtion ökat med 40% på ett antal år, men att andelen importerat kött också ökar. Så... vi äter alltså allt mer kött? Jag undrar vad det beror på när allt fler rapporter visar på positiva hälsoeffekter av att äta något mindre kött? För att inte tala om de positiva miljöeffekter som följer av en minskad köttkonsumtion? Hm.

Jag slängde ut en intresseförfrågan kring en bokcirkel och fick en del gensvar. Nu har jag skapat en grupp på bokcirklar.se Vill du vara med är det bara att gå till bokcirklar.se, skaffa ett konto och så leta upp en grupp som heter Sommarläsning! och ansöka om att få vara med! Vi har ännu inte bestämt vilken bok som ska få bli vår första! Eller... om vi ska börja med att prata om de böcker vi läser just nu och lite längre fram bestämma en gemensam.

Nu ska jag dra i mig det sista av Byns bästa, snöra på mig spikskorna och sätta full fart mot fredagseftermiddagen!


2 kommentarer:

ming wan lee sa...

man kan kalla rapporter och saker som uppmärksammas på bred front museala. Idén med museum är att bevara något som håller på att dö ut, oftast är detta idébaserade ämnen, som hälsa och kultur... ;) Så när media plötsligt uppmärksammar sammanhang som trender är det redan för sent och människor har fått tid på sig att mobilisera ett motstånd till "nyheten".

Jag hör alltfler röster i stil med "jag äter vad jag vill" och "rör inte min biff" idag. Tragiskt och väldigt korkat, eftersom jag tycker att det är marknadskrafterna som styr ett sådant tänkande, precis som med rökning eller annan form av lyxkonsumtion ;)

magda sa...

Jag kan bara hålla med dig om detta.