måndag 27 maj 2013

norrmän

Norrmän är faktiskt helt fenomenala på de där lite udda teveprogrammen. I några år har jag "följt" serien Där ingen skulle tro att någon kunde bo som besöker människor som valt att slå sig ner på de mest fantastiska och spektakulära boplatser runt om i Norge. Ensliga öar, höga fjäll, många vildmarksmil utan banad väg... En annan trivsam serie var Nordkalotten där Lars Monsen vandrade/skidade omkring i vildmarken under ett år - oftast ensam med sin hund, men också i sällskap med sambon eller en god vän ibland.

Just nu ser jag Ett år i vildmarken (SVT1) om en man som får ett års vildmarksvistelse, tillsammans med sin familj, i 50-årspresent. Vistelsen innebär att bo i en enkel, elbefriad (såvitt jag kan se) stuga en rejäl dagsmarsch från närmaste granne. Det kallar jag present! Och dessutom en fin, stillsam film...

Snickaren har varit här och grejat idag. Tyvärr har det regnat en del så jag tror inte han hunnit riktigt det han föresatt sig. Men det är lugnt för min del. Det enda som stör mig är att han verkar sätta upp fler reglar i taket och att dessa hade behövts målas, de också.



2 kommentarer:

ming wan lee sa...

man skulle kanske knäppa på TV ibland igen...

magda sa...

Jag ser numera på teve nästan varje dag... men väldigt selektivt. Nyhetstimmen på kvällen (SVT1) och så lite ströprogram som jag kollat upp i förväg.

Ibland hamnar jag helt utanför vad "alla andra" brukar kolla på men barn och elever håller mig uppdaterad. I mitt jobb är det liksom bra att veta sådant och kunna snacka om det, men en behöver ju fördenskull inte se allt...