måndag 6 maj 2013

meatfree monday?

Jag går på promenaden...

Måndag. Jag har tappat räkningen på dagarna, och att det är Bank Holiday gör liksom inte saken enklare. En del är stängt - annat inte. Planen är i alla fall att få någon timme för mig själv i eftermiddag så jag kan skumma igenom en och annan bokhandel. Men först ska vi ha resten av de muntliga examinationerna och sedan blir det en informationslunch med researrangören vi samarbetar med. Lite märkligt att inte lägga en sådan i början av vår vistelse. Engelsmännen må ha lyckats skapa ett imperium över vilket solen aldrig gick ner, men logistik, punktlighet och organisation lämnar ändå en hel del övrigt att önska... Med tanke på att vi blir bjudna på lunchen är det antagligen bara att tugga i sig - så någon köttfri måndag lär det inte bli idag, förresten.

På nyheterna nu är det mycket om lokalval, olyckor, skandaler (vice talmannen i House of Commons är anklagad för att ha våldtagit en man och sexuellt ofredat en annan och nu diskuteras huruvida han kan vara skyldig eller möjligen ha blivit utsatt för en komplott... och en av stjärnorna i Coronation Street är anklagad för sex med minderårig...) och vädret. Men det jag fastnat för är turerna kring var kvarlevorna av kung Richard III ska ligga - i Leicester eller York - efter att de hittats vid grävarbeten på en bilparkering i Leicester...

Jag fortsätter läsa Think and grow rich och den sparkar väl inte in några dörrar, egentligen. Men den är en påminnare om att det jag gjort tidigare kan jag göra igen - även om det behöver handla om samma saker. När jag ändrade min livsbana för sisådär 10-12 år sedan och klev ur min dåvarande komfortzon fanns det inte på min karta att jag inte skulle klara det. Jag var tvungen - alltså skulle det gå och något annat tillät jag mig inte att tänka på. Jag var aldrig ens rädd eller orolig. jag bara körde på. Det konceptet fungerar alltså. Jag har några olika mål. Saker jag vill göra eller uppnå. Bara att välja något av dem och köra, då. Typ.

Inga kommentarer: