tisdag 23 april 2013

tisdag, då


Vaknar efter en lång natts skön sömn, strax före halv sex. Sätter på radion och ligger och drar mig en god stund. Lyssnar, med en tredjedels öra, på kortversionen av gårdagens Ring P1 och sedan är det någon morgongudstjänst. Ibland blir det så, eftersom jag ständigt har radion på om morgnarna (och annars också...), att jag lyssnar på de där andakterna och det är inte helt sällan som de är ganska sekulära. Det är inte alltid en präst, imam eller rabbin som håller i dem. Ibland inte ens en troende person utan det blir mer av lite soft myslivsåskådning. Inte för att det spelar mig någon roll, jag tror ju inte på någon gud överhuvudtaget, men det känns en smula signifikativt för delar av det religiösa livet... Släta ut och över... stryka längs med... Och lika bra är väl det.

Det är ljusgrått ute och sex plusgrader. När jag går omkring i mitt hus och vattnar planteringarna och pelargonbebisarna känns det lite kyligt. men nu ska inte värmen på något mer, det har jag bestämt. Så jag drar på mig ett par goa sockar och en tröja. Häller upp hett, svart kaffe och tar mig en bloggpromenad. Den här tisdagen behöver en mjuk start. Som de flesta tisdagar.

Vädret passar ihop med mitt humör. Jag vet inte riktigt hur jag ska ta itu med den lite sega, trista delen av mig. Den som inte jobbar och har kul utan som smiter med mig hem efter jobbet eller sitter på sängkanten och väntar när jag vaknar. Eller... jo... egentligen gör jag ju det. Jag behöver jobba med mig själv. Tillåta mig att må bra, även om det kräver en hel del hårt arbete. Jag behöver göra upp en plan för det. En rimlig sådan. Och hålla mig till den.




4 kommentarer:

ming wan lee sa...

fast tänk om det är laissez-faire-delen av dig som behöver odlas, för balansen :)

magda sa...

I så fall i yrkeslivet... ;) Utanför det är jag lite väl mycket laissez-faire...

Silke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Silke sa...

Visst är det knepigt att det är ett _arbete_ att må bra :-) men ack så sant!