söndag 28 april 2013

appappapp

Jag har en ny app. Det var Johanna som tipsade mig om den. En skriver in vad en äter och motion och liknande och så håller den reda på in- och uttag och det är just en sådan grej jag behöver som en av delarna i min ambition att styra upp mitt liv, på de områden där jag är minst nöjd (eller snarare mest onöjd) med mig. Jag har testkört den hit och dit några dagar.  Den är också kompatibel med RunKeeper vilket är en bra grej.

Det verkar knasigt men att hålla lite räkning på kost och träning på det här viset känns faktiskt ganska peppande. Jag har inget behov av att läsa bloggar om sådant, eller chatta med likasinnade eller skriva upp/leta recept eller vafan som helst. Jag vet exakt hur en balanserad kosthållning ser ut och eftersom jag inte ägnar mig åt några avancerade träningsformer behöver jag inte läsa så mycket mer om det heller. Åtminstone inte för att bara komma på rätt spår igen.

Men jag behöver the accountability. Och det får jag via appen, som just nu är gratis. Är jag fortfarande nöjd med den efter England kan jag tänka mig att betala för de utvidgade funktionerna. En av de fiffiga grejerna med den är att en kan scanna av EAN-koder för att få reda på exakt näringsinnehåll etc.



Inga kommentarer: