tisdag 5 mars 2013

tisdagsmorgon

Kaffe. Hett. Svart. Nybryggt. Nyheter. Ute i det stora livet går Hurtigruttfartyg på grund, valresultatet i Kenya diskuteras, i Kina kör de folkkongress och ryssarna omvärderar Stalin och tycker att han ju ändå var en rätt hyvens kille.

Meteorologen på teve visar Sverigekartor med stora solar på, för slutet av veckan. Det bådar gott. Så här års kan jag inte få nog av solen och ljuset!

I det något mindre livet - som jag anser vara det egentliga stora - går solen snart upp på en klar himmel. En arbetsdag väntar mig och många andra. Fullt upp hela dagen och avrundning med arbetsplatsmöte. Ett gemensamt projekt ska presenteras inför ett kommande temaarbete. En rask och klarsynt kollega har initierat och lagt ner mycket arbete. Jag har bidragit med en del. Nu är det dags att få resten av kollegorna delaktiga. 

Gryning över Emmaboda...
Jag hänger på studera.nu. Funderar på att utbilda mig vidare, vid sidan av arbetet. Både enstaka kurser och hela program lockar. Möjligheterna att plugga på distans är många, men jag tycker om att möta människor. Diskutera. Vända och vrida på tankar. Hitta nya möjligheter.

Inga kommentarer: