torsdag 14 mars 2013

ny leksak?


Kollegan Roland sticker in huvudet och undrar om intresse finns att testköra en "pekplatta" några dagar? Jag antar att han menar surfplatta och jag anmäler mig gärna även om jag seriöst inte har en aaaaning om vad jag ska ha den till då den inte har tangentbord utan bara sådant där pekeri som min smartphone har (om än i avsevärt större variant).

Men kanske kommer jag på vad jag ska göra med den som jag inte redan gör med mobilen eller laptopen här på jobbet? Kom gärna med tips, värderade läsare!


Det är alltså inte en iPad utan en ThinkPad från lenovo som IT-avdelningen skyfflat över till oss. Jag tror inte den är något för varken elever (som också behöver ett sådant där mjukt, flärpigt tangentbord som kan vikas över skärmen) eller lärare. Bättre att vänta tills microsoft hunnit ikapp HP med en sådan modell vi verkligen kan använda. Men jag är öppensinnad och tänker åtminstone testa.

Jag hittade ett par kul appar som heter Skitch och Evernote. Kanske kan vara något?

En kan ju fotografera och filma med kameran.... och sedan kan en göra pilar och symboler och skriva mha Skitch. Fast Skitch finns ju redan för Windows, kom jag på, så jag kan ha det i vanliga lappisen..? Evernote också.

Hej och hå...

En har skitchat...

4 kommentarer:

ANNA sa...

Har du gjort om din mugg till en liten papperskog? Illustrationen på dess utsida tycks säga så ;)

magda sa...

Hehe!

Silke sa...

Det enda jag har kommit på är att man kan läsa tidningen i den. På bussen till jobbet. Är också intresserad av mera användningsområden.

magda sa...

Tack, Silke! Jag noterar allt kring detta!