lördag 2 mars 2013

jag går på promenaden


Egentligen var planen, eftersom det snålblåser elakt ute, att bara ta en snabb runda till biblioteket och lämna tillbaka en film (jag lyckades med konststycket att lämna tillbaka ett tomt fodral i förrgår...) och sedan lika raskt gå hem igen. Men jag är så himla lättlurad! Innan jag visste riktigt vad som hänt befann jag mig i omloppsbana runt Byn. Delvis följde jag Hälsans stig eftersom den är grusad, alternativt bar, och delvis gick jag mina egna stigar. Vinden var frisk men jag har ju en helt underbar, vindstoppande jacka nu så det gjorde verkligen ingenting alls.

Jag känner att när jag är ute och går eller cyklar (eller springer, men det har jag inte gjort sedan i somras och jag undrar när det kan tänkas bli igen?) så är jag verkligen i mitt rätta element. Det har inte blivit av än, men nästa gång jag går förbi träningscentret så är det jag som går in och säger upp mitt abonnemang där. Jag kan ju alltid ta upp det framåt hösten igen, om jag får lust. Nu är ju bästa tiden att börja vara ute igen!

Min tajming var dessutom sällsynt bra för i samma stund jag kom hem igen, efter en dryg timmes knatande, gick solen i moln. Det ser faktiskt inte ut som att den kommer fram mer idag. Men nu ska jag hänga en tvätt och sedan blir det stickning, tedrickning och lyssnande på ännu ett avsnitt av This American Life, så det gör inte så mycket. Jag har fått min dagliga dos av ljus, synnerligen frisk luft och... SOL!