lördag 23 mars 2013

det går ju sådär med smygandet

Mysfrulle!

Jag vaknar strax före åtta och tassar upp för att få på kaffet och gosa ner mig i soffan med Lundströms bokradio, i min telefon. Golvet är iskallt. De medhavda yllesockarna var ett smart drag (jag reser aldrig någonstans utan dylika). Sängen här är helt okej att sova i men den knarrar något alldeles galet.

För att inte väcka systrarna är tanken att smyga över till soffan då, med mitt medhavda duntäcke. Kaffebryggaren snorklar och väsnas och Malin vaknar. Hon kommer in i storstugan med en bok under armen, och en filt.

Med gemensamma ansträngningar (måttliga) tänder vi i kaminen och morgonmyser över våra kaffemuggar medan björkveden knastrar i kaminen. Tända ljus. Knäckebrödsknaper.

Isen ligger tjock...

Vadstena visade sig från den soliga sidan igår. Vilken liten idyll. Jag kom lite före de andra igår så jag körde runt och rekade. Köpte mig en lätt lunch och tog den med ner till slottet och åt den, sittande i bilen (för kallt att sitta ute, trots solskenet). Promenerade omkring lite och njöt av solen, snön och Vättern. Funderade på varför så gott som alla jag mötte bar ryggsäck?

Idag är planen att utforska Vadstena till fots. Det verkar finnas tillräckligt med fin medeltidsmiljö, små rara caféer och hala kullerstenar för att göra det till en najs utflyktsdag.

Jag har också span på en cool garnbutik några kilometer utanför staden som kanske skulle behöva ett besök...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Fint i Vadstena! Ha en fin helg!

magda sa...

Ja, det är det verkligen, Patric! Tack!