onsdag 6 mars 2013

blå himmel

Minsann om det inte ser ut att bli soligt idag igen. Min ambition är att ta min dagliga runda i sol. Det mår vara en nedåtgående sol, men det räknas det också.

Morgonrutinen sitter som en smäck så här mitt i veckan. Byns godaste är sedan en tid en lite ny variant i det skånska rosteriets utbud. Jag vill inte göra någon direkt reklam men kan väl säga så mycket som att det börjar med "black" och slutar med "velvet". Ute ligger frost på bilar och soptunnor som står ute på gatan och väntar på att bli tömda. Jag kom minsann ihåg att dra ut mina igår kväll. Halleluja, typ.

Arbetsdagen väntar. Spoken word med mina tvåor. Lite praktiska förberedelser för temadagen. Möten och goda samtal. Och så ska jag sätta ihop en Prezi så jag lär mig den fullt ut. När Linus var yngre bar han med sig Liftarens guide till galaxen var han än gick. Han kunde citera långa stycken ur den och mindes varenda detalj (det gör han fortfarande men han kånkar inte omkring på den). På samma vis har jag nu dragit omkring på Synligt lärande för lärare i några veckor. Läser några sidor i taget. det är mycket nuffror och beräkningstal och sådant skummar jag bara igenom. Det räcker ju att jag fattar att det finns en enorm forskning på området och att jag greppar vad ett par av talen innebär. Det jag vill åt är ju tankarna och diskussionerna. Och det får jag. En bit i taget alltså.

Jag väntar på sol
I skrivande stund visas det ett inslag med Yohio, från schlagertävlingen, på min morronteve. Jag följer inte tävlingen. Alls. Men Yohio hade jag koll på innan, han gör en härlig grej - sin grej - och musiken är skönt poppig och jag ska hålla tummarna för att han vinner. Baföratt. Typ.

Inga kommentarer: