torsdag 28 februari 2013

utbytet?

Detalj. Bertil Vallien. M. Ronnby CC

När jag åkte hem från Oslo förra veckan lyssnade jag på Skolsnacks podcast nr 18 och intervjun med Anne-Marie Körling, som i flera år varit en stor källa till inspiration och tankar för mig.

Under samtalet säger Anne-Marie något jag gått och tänkt på sedan dess. Hon säger att det hon gör och tänker inte alltid får uttryckas inom skolans väggar...

Hon - som ju har så många intressanta och spännande tankar och så mycket erfarenheter, kunskaper och insikter som hon delar med sig av - säger att hon troligen inte skulle varit kvar som lärare om hon inte upptäckt det utvidgade kollegiet som finns ute på nätet i bloggar och olika sociala medier eftersom hon på sin arbetsplats saknade de pedagogiska, professionella samtalen kollegor emellan. De var alldeles för få och hade inte den substans och kreativitet de borde ha utan gick mest ut på att klaga. Och hon som trodde skulle vara en plats att alltid diskutera allting... vända på allt... 

(Tänk... det trodde jag också...)


Varför är det så? Varför får inte vissa saker sägas, eller pratas om, på en arbetsplats? Vad sitter i väggarna? Hur mycket hindras vi av att vi påtvingats andras förutfattade meningar?

Så började hon blogga och... där fann hon den pedagogiska diskussionen...

Jag rekommenderar att den som är verkligt intresserad av de tankar hon delar följer länken till skolsnack och om ni får upp en lista så är det alltså nr 18 ni ska klicka på. Först. Sedan finns det väldigt mycket annat matnyttigt där också. Enjoy. Tänk. Prata om det.

Inga kommentarer: