torsdag 21 februari 2013

hej vinterland!

Det är full vinter här i Byn. När bussen (ja, det blev buss i stället för tåg... är någon förvånad?) rullade in mot stationen var det mellan höga, vita drivor och när jag kom hem till mitt kvarter visade sig min infart vara helt igenplogad, bilen var nerbäddad och trappen halvt osynlig. För ett kort ögonblick fick jag för mig att jag skulle gå ut och skotta, men jag kom på bättre tankar. Det får bli idag. Och så står pannan still. Pelletsen måste fyllas på. Håhåjaja. Jag ska nog får den här dagen att gå...

Himlen syns skymta, hög och blå, bakom seglande molnfluff och kanske blir det mer snö. Eller så blir det en promenad. Vi får väl se.

Jo... jag måste liksom bara säga att det här med podradio verkligen är suveränt. Det räddade min trista resekväll igår, när jag lyssnade på Stil, om Karin Larsson som den eventuellt första svenska hippien, SkolsnackGarageradios intervju med Anne-Marie Körling och på grymma Stickpodden. Suveränt privat, men också så enkelt och effektivt att jag planerar kring hur jag ska använda det i undervisningen! Lätt!

Nu: mera kaffe!
Sedan: Aska/sota/fylla på pellets och skotta!

Norsk stadskatt. © M. Ronnby

Inga kommentarer: