torsdag 31 januari 2013

unna sig lite

Jag travesterar Bob Hansson och säger att "visst är det skönt att vidga språket men ännu skönare att vidga en vanlig torsdag" och ger mig själv en extra sovtimme. Just idag kändes den behövlig och det var ju fint att jag kunde ta den. Frukost på blåbärsyoghurt och müsli med nötter och frukt tillsammans med en kanna kaffe ger schysst energi och boostar lusten inför en ny arbetsdag. Inga finfredagskläder, men väl en Etsytröja med härligt åttiotalsaktiga paljettapplikationer. Dock i diskret svart.

När jag ser ut genom vardagsrumsfönstret ser jag en soptunna på min garageuppfart. Först funderar jag på vafan den gör där? Och sedan kommer jag på att jag ju ska få en ny, för matavfall. Det är väl den, då. Men hur länge har den stått där? Ofta är det ju nästan mörkt när jag kommer hem och det är mörkt när jag går till jobbet...

Idag blir det nya laptops på jobbet. Vi ska hämta dem i eftermiddag, tillsammans, och därvidlag få en... introduktion. Det blir ju spännande. Vad är det vi förväntas inte kunna? När hela lärplattformen förändras förväntas vi lära oss den via trial and error och det finns säkert funktioner i den som aldrig används - inte bara för att den oftast är grundligt dysfunktionell utan också för att det inte ges någon genomtänkt utbildning på den t ex när man nyanställs - men en laptop? Hm... Dock blir det skönt att få en ny maskin för min har uppfört sig märkligt och svajigt på sistone.

Så när jag lämnat filmer på bibblan och städat bilen och badrummet och hängt tvätt och ätit middag ska nog min kväll ägnas åt att installera en del livsnödvändiga program i nya arbetsredskapet, som inte kommer som standard. Saker jag inte kan leva utan är exempelvis VLC, Dropbox, Open Office, Audacity och annat pyssel.

Bertil. M. Ronnby CC

Inga kommentarer: