onsdag 16 januari 2013

med värme

Jag dricker mitt morronkaffe och medan kylan pågår därutanför (minus 16.8 grader) är det varmt och fint här inne. Pannan mullrar, ljusen brinner och kaffet är hett. Dessutom har jag sonen här. Det värmer mest.

Jag funderar på om jag ska gå ut och starta bilen eller inte. Bara för att hålla batteriet vid liv. Gör slag i saken, den startar och får nu stå en stund på tomgång. Inte alls miljövänligt, men idag nödvändigt. Det är skönt att ha bil när en ska köra långt, handla eller forsla saker. Annars mest besvär, ju.

Jag tar en bloggpromenad och blir lite full i skratt. En av de bloggare jag följt längst har ett nytt förhållande och rekommenderar läsning av partnerns blogg eftersom den är så fint och klokt skriven. Det är den, och den berör mig ofta, men det som roar mig är hur partnerns blogg är så lik den första i sättet att uttrycka sig att jag ibland får för mig att den är skriven av samma person. Orden, upplägget, ja till och med interpunktionen... Så går jag vidare till pysselbloggar, musikbloggar, Sofias cancerblogg, ett par satiriska bloggar... och passerar härliga Karins konstnärliga blogg innan jag landar i min egen.

Arbetet idag... En hel del av planering och tänkande kring de närmaste veckornas upplägg. När jag var nyexad tyckte jag att tiden från jul och fram till avslutningen i juni var i det närmaste oändlig. Nuförtiden känner jag stress redan vecka 3 för att vi inte ska hinna med allt som behövs. Då kunde jag pricka av varje vecka och vara glad att jag lyckats fylla dem med innehåll. Ganska snabbt lärde jag mig dock att sovra detta innehåll så att vi hann med det centrala... En ärrad veterankollega sa till mig att "det vi inte har gjort innan påsk hinner vi inte med". Då skrattade jag lite inombords åt hen. Idag vet jag. Hen hade rätt.

Nu är det ju inte så att jag inte får in kursernas centrala innehåll. Det får jag ju - det gäller att tänka och planera smart så att vi gör det vi ska men på ett stimulerande, kreativt och intressant vis. Och det är just sådant jag ska tänka kring idag.

I've got the power! M. Ronnby CC

Inga kommentarer: