måndag 7 januari 2013

mååååndag!

Nu är kvarteret mörkt igen. Decembers stjärnor och ljusstakar verkar vara undanröjda hos de flesta av grannarna och jag tycker det är synd att de inte ersätter dem med annan, mindre säsongsbunden, belysning. För... mörkret kvarstår ju liksom glädjen över ljuspunkterna...

Hos mig lyser det små lampor i flera av fönstren och här i vardagsrummet levande ljus, både på soffbordet och i fönstret. Till värme och mys för mig själv, men kanske också för andra som ser det?

Måndag, alltså. Terminen börjar. Inga elever idag, utan troligen mest planering och annat fixande. Det är bra att få en dag innan lektioner och annat drar igång. Trots en vilsam ledighet och god sömn känner jag mig aningens jetlaggad. Men det hör till. Nu är det kavla upp ärmarna, spotta i nävarna och spikskorna på, bara. Jag känner mig taggad. Idéer tar form och jag ser fram emot samarbete med kollegor!

Efter jobbet får det bli gymmet. Tro det, eller ej, men jag hittade mitt nya liv i en garderob när jag höll på att stuva undan julsakerna. Så jag tog tag i det och släpper inte taget.

Saknar er, fina sköna! © M. Ronnby

1 kommentar:

Matilda sa...

Vi saknar dig också! <3