tisdag 29 januari 2013

lite av varje

I den alldeles bedrövliga, sliriga halkan som blir nu när snön börjar smälta undan, ny faller och temperaturen hålls runt nollan så skäms jag inte för att ta bilen när jag ska göra ärenden (jo, nu när jag har broddarna, men det hade jag ju inte nyss...) runt kring Byn. Den har stått ett par dagar och jag fick rejäl skrämselhicka när jag [lyckligtvis] sakta rullade ner för backen härutanför och skulle bromsa, då det kom en bil på tvärgatan och mina bromsar överhuvudtaget inte tog. Lyckligtvis skulle den andra bilen svänga annars hade vi smällt - om än i slow motion. Jag tänkte att det nog är bäst att jag inte kör vidare utan bara runt kvarteret och hem igen, men efter att ha provbromsat lite här och var så nöp de stenhårt som vanligt. Jag antar att det var någon isig beläggning på dem, eller något. Men läskigt var det.

Det har fötts bebisar både här och var idag. I lördags (jag vet, det var inte idag...) fick Sara och Calle en liten flicka till. Är hon ens hälften så söt som sin storasyster är hon vanvettigt gullig. I morse fick min kursare och vän Sophie och hennes Abbe en liten Juni och under dagen fick min tidigare roomie, och fortfarande kollega, K-J en liten kille, han som redan har två (han har naturligtvis en fru också). Nu vill jag se bilder på alla dessa bebbar. (Och jag hoppas innerligt att ni kvinnor vid behov blev klippta... med tanke på det som aktuellt talas om i nyheterna idag...)

Jag har skaffat mig en extra kalender, förresten. En kalender där jag enbart skriver in kul grejer jag planerar. Syrrehelg, hårdrocksfestivaler och andra musikevenemang, umgänge med sköna vänner och en och annan resa är exempel på sådant som redan börjar fylla upp kalendern. Nu när jag har dobbarna kanske jag skulle börja föra in powerwalkpass och liknande också? Men det räknas inte som nöjen så det får gå in i den andra, vanliga.

Middagen ikväll fick bli inspirerad av vad min fina väninna Malin åt igår: omelett med rödlök, champinjoner och halloumi. Jag blev nästan otäckt mätt men helt utan den där läskiga svullna smärtkänslan. Ajöken, socker. Jag ska inte ens ha socker i teet, ikväll.

Puss på er!

Fröken Söt. © M. Ronnby

Inga kommentarer: