torsdag 31 januari 2013

[in]kompetens

Enligt inte bara ett utan TVÅ mail från bildningskontorets utvecklingsledare skulle flertalet av oss lärare på gymnasiet infinna oss på annan plats idag (torsdagen den 31/1) kl 15 för att 1. lämna de datorer vi disponerar och 2. hämta ut våra nya.

Detta innebar att sista lektionen ställdes in för så gott som samtliga av våra elever så att vi kunde närvara vid denna tid. Så gjordes. (Varför inte DE kunde komma till OSS, istället, på exempelvis vår APT-tid är en fråga som aldrig lär få något svar...). För typ 150 elever.

Att lämna sitt arbetsredskap ifrån sig för gott innebär också att en hel del energi lagts ner på att flytta över allt som kan tänkas ha sparats lokalt och jag, som kan vara i överkant ambitiös, blåste dessutom rent maskinen på samtliga program och webbläsare (utom IE).

Så tar vi oss till den utsatta mötesplatsen i tid och sitter där och väntar några minuter för att sedan mötas av beskedet att: "QUE? Kommer NI? Idag? Vem har sagt det?". Och så något mummelsvammel om att det kanske brustit i kommunikationen mellan bildning och skolan. Öh. Nej. Knappast (se första meningen i detta inlägg).

Så vi fick vända hem igen. Våra blivande datorer verkar inte ens vara beställda. De vi har är tömda på allt och för många (som inte sparar i Molnet, t ex) ligger allt på samma externa hårddisk. Och våra elever missade en lektion. De som åker buss kunde inte ens komma hem lite tidigare.

Snyggt jobbat, Ansvarig. Väldigt snyggt jobbat.

Och, värst av allt: de flesta blev inte ens förvånade. Bara trötta och lätt förbannade.

2 kommentarer:

Ina sa...

Nä...man orkar ju inte ens reagera längre. Tänk om det hade varit VI som dabbat oss, då hade det nog blivit liv i skällan.

magda sa...

Jodu... =/