fredag 11 januari 2013

fin fredag

Fin Fredag idag. Väldigt Fin, faktiskt. Redan, alltså. Vaknade utvilad. Smaka på den! Det beror på minst två saker: jag har vett att lägga mig i tid och jag sover gott.

Dagen får bli en svart klänning med vita prickar, från Indiska, och några halvblingiga armband. Är det Fredag så är det.

Arbete väntar och sedan en långkörning. Jag är förberedd. Att köra långt är verkligen inte jobbigt. Jag gillar ju att köra bil. Det handlar bara om att vara lite förberedd, även på det oförutsedda, så går det mesta fint. Sedan är det naturligtvis roligare att köra i sommarväglag, om katten själv får bestämma. Men det får hon inte alltid.

Jag tänker på förberedelser... den tendens som ofta finns att skjuta upp saker och ting, även sådant som en vet och som är förutsägbart... och som grädde på moset/lök på laxen/smör på fläsket... välja att hantera det som sedan händer som något totalt oförutsett. Som tentor, till exempel. Min jobbmejlbox dignar under sistaminutenfrågor, för att inte tala om undringar om inläsningsmaterial, kompendier, flippgenomgångar etc. - trots att det hela tiden under kursen funnits tillgängligt, och fortfarande finns. men stressen verkar förlama så till den milda grad att inte ens det som finns under näsan på en syns... Oh well...

Tentasittning... M. Ronnby CC

Inga kommentarer: