fredag 7 december 2012

tidig finfredag

En arbetsvecka går mot sitt slut. Trots att jag verkligen gillar mitt jobb så längtar jag mer och mer efter helgen. Känner mig ganska matt i lacken vid den här tiden på året. Det är tur att jag inte behöver slita ut mig inför julfirandet. Vi är många som hjälps åt.

Idag är det muntliga examinationer i svenska. Jag är glad att jag har en medbedömare vid min sida. Det känns skönt att diskutera bedömningen, och betygssättningen, med en annan lärare (som dessutom inte känner eleverna och därmed inte har några förutfattade meningar om dem). Våra elever brukar också uppskatta att bli bedömda av två, från varandra fristående, lärare.

Efter jobbet har jag planer. Jag ska lämna en film på biblioteket och ska det fortsätta vara nästan tjugo minusgrader kan det vara smart att låna mig ett par nya. Något gott till middag ska också inhandlas och i övrigt är jag redan rustad för ett par dagars belägring.

The Sleeping Dragon Plum Tree at Kameido. Ogata Gekkō.
På morgonnyheterna växlar samtalet mellan snöoväder och situationen i Egypten. Det kan ju tyckas att det är jobbigt för oss just nu, med avåkningar och inställda tåg, men vad vi än tycker om Reinfeldt så är han en västanfläkt mot Mursi...

Ett long distance call. Lite prat om helgens planer. Pratar vi mellan raderna?

Tända ljus. Kaffe. Rosa nagellack.

Inga kommentarer: