tisdag 11 december 2012

men kom igen då, smhi...

Klass 2-varning för Kalmar län utfärdades igår kväll. Jag har sovit gott hela natten, men vaknat till vid ett par tillfällen, tänkt på att jag måste skotta innan morgonduschen och sedan somnat om igen. Gott.

Vaknade och drog på mig snyggaste finskottarpaltorna. Sedan kikade jag ut genom fönstret. Big mistake. Huge mistake. Det har kommt ungefär två millimeter snö i natt. Eller så är det bara sådant som yrt till lite? Hur det nu kan yra när det är så gott som vinstilla? Den där varningssnön har möjligen dragit in över de mer kustnära områdena? Hur eller hur så befann jag mig plötslig klädd och arbetsklar strax efter sex. 

Men det är en bonus. Jag får en extra vilsam morgon. Med kaffe, tända ljus och lugna reflektioner. Fötterna på bordet och nyheter i min teve, där de för övrigt vidhåller att det är en klass 2-varning. Som jag trodde visar de bilder från Kälmah och Öland och där ser det inte för näpet ut. Länet är stort.

Hos Tysta tankar hittade jag den här bilden.



Nej, det är sant. Jag har då aldrig mött en lärare som valt yrke av den anledningen. Har du? Ändå är det ibland ett oproportionerligt stort fokus på just nationella prov och liknande - både i skolan och i media. Det är lite märkligt hur vi ska ha en så individualiserad undervisning som möjligt, ända tills det är dags för prov..?

Inga kommentarer: