onsdag 14 november 2012

hej matematik!

Jag fick faktiskt in en pall pellets igår. När jag kom hem efter jobbet stod tre kvar. De hade inte på någon magisk, mirakulös väg förflyttats ner till förvaringsutrymmet i källaren. Ytterst märkligt.

Så det var ju bara att dra på sig varma träningskläder och rediga skor och sätta igång. 150 minuter tog det. Yeah. I rock. Medan jag bar roade jag mig med huvudräkning. 3 pallar med 52 säckar à 16 kilo vardera gör 2496 kilo. Alltså 2.5 ton. Från utrymmet i källaren, upp till platsen där lastbilen (eller snarare dess chaufför) lastade av pallarna igår kväll och sedan tillbaka ner i källaren med nästa säck är det i snitt 80 steg. 80 steg gånger 156 säckar gör 12480 steg. Beroende på steglängd är det lite knappt en mil.
Det går max 10 säckar per vecka (det är högt räknat - så länge det är milt ute så går det snarare 8) och jag fyllde på förrådet med 10 från förra inköpet igår, vilket gör att jag inte behöver fylla på förrän ungefär den 20 november. Alltså har jag pellets hemma för drygt 20 veckor, dvs till slutet av april. JÄJ. Sådant roar jag mig med, alltså. När jag bär pellets. Annars finns det annat jag tycker är roligare.

Skriva är ju roligare, men nu när jag duschat och ätit en stor, helt ljuvlig svampomelett vet jag inte om jag orkar skriva något. Jag måste ju ha krafter kvar att gå ner i tvättstugan och hämta upp en tvätt och hänga den. Och orka lägga mig. Det händer faktiskt att jag ibland blir så trött att jag inte orkar lägga mig. Det är inget eftersträvansvärt.

Kanske skulle jag lägga mig strax? Och kolla lördagens avsnitt av Downton Abbey och så Babel från i söndags?

One down. Three to go.

Inga kommentarer: