lördag 24 november 2012

bodil säger

Bodil skriver om ett eget rum. Om arbetsplatsen... den fredade zon som måste vara den skrivandes... Och likheterna må sluta där, men jag vill som hon ha städat och rent omkring mig.

Jag får ingen skrivro om soppåsen är full, om det står disk i diskhon eller om växterna i mina fönster slokar. Jag vill ha ordning, reda och dessutom vill jag ha det vackert omkring mig.

Därför kan jag inte sitta och skriva vid min annars så fina skrivplats den här helgen. Jag har tagit ner bokhyllan till "biblioteket" och inte förrän om några dagar kommer det i stället att stå två nya, vita bokhyllor där. Till dess flyter hela rummet av böcker, skrivmaterial, tyger, verktyg och allehanda nipper.

Jag är glad att hela mitt hem är ett eget rum. Att jag likaväl kan finna ro och koncentration vid köksbordet eller i min soffa, som vid min skrivplats i arbetsrummet. Där kan jag tända ljus och ordna det bekvämt för mig. Tills min fina arbetsplats, där en av förra årets vita orkidéer nu börjat slå ut, är i ordning igen.

Bodil säger:

"Att gå till skrivandet ska vara en högtidsstund."

Och jag instämmer.

Inga kommentarer: