fredag 12 oktober 2012

finfint!

Fredag. Fin Fredag. Det kan innebära en något större omsorg om det yttre. Som till exempel nylackade naglar. Men mer handlar det om en stilla förväntan inför ett par dagars ledighet och uppladdning. En helgkänsla som inte avvaktar kvällen utan manifesterar sig redan på morgonen.

När jag går och plockar på morgonen gör jag det med kvällen i sikte. Jag diskar snabbt undan frukoststöket så att inga sådana tråksaker ligger och väntar när jag kommer hem efter jobbet. För när jag kommer hem vill jag i stället kunna fokusera på lite bra musik, kanske ett glas rött och på att laga något gott att äta när Mats så småningom dyker upp.

Jag tänker att även lektionerna smittas lite av denna positiva känsla. Vi kan summera en vecka som gått och fundera över vad vi lärt. Vi kan bygga upp en förväntan inför nästa veckas arbete. Och vi lärare fikar tillsammans och lyckas ibland även prata om helt andra saker än de rent jobbrelaterade, vilket är en bra sak. Vi behöver känna varandra som de personer, individer, vi är. Se varandra ur andra vinklar.

Det är sådant mina Fina Fredagar handlar om.


Inga kommentarer: