lördag 15 september 2012

sex och död

I min morgonradio, denna gyllengrå morgon, är ett nytt program. Lundströms bokradio. Programmet marknadsför sig som "Litterärt veckomagasin /.../ Här får du nära författarmöten, lästips och reportage från bokvärlden - för alla som är nyfikna på romaner, dikter och vardagens poesi" och det låter lovande, tycker jag. Ett skönt och intressant program att vakna till om lördagarna.

Ett av temana för dagen är sex. Sex i litteraturen. Erotisk litteratur. Fifty Shades of Grey verkar ha fått fler och fler människor att läsa erotik och författaren kunde också ses igår kväll i Skavlan. Jag har inte läst någon av böckerna i trilogin, men ska göra det framöver. Mest för att det är sådan hajp kring den. Normalt brukar jag tycka att sexskildringar i böcker är så fruktansvärt kackiga och bedrövliga (antagligen supersvåra att skriva). Men jag ska ge den en chans. Det ska jag.

Övrigt i programmet idag (som pågår i skrivande stund) är intervjuer med Jenny Jägerfeld (som skrivit bl a Här ligger jag och blöder) och Carl Michael Edenborg (Vertigo förlag och mysiga Café Edenborg i Gamla stan - nu borta), men också med underbara Jeanette Winterson om sin nya bok Varför vara lycklig när du kan vara normal? vilket är en grymt bra titel!

Och Lars Lerin läser Bo Setterlinds Döden tänkte jag mig så.







2 kommentarer:

Matilda sa...

Jag kan bespara dig det fruktansvärda slöseri med tid "50 shades" är... helt värdelöst. Alltså, jag menar verkligen värdelöst. Plot, sexskildringar och - framför allt - språk gör att det känns mest som något en kåt 15-åring med dyslexi suttit och knåpat ihop med kuken i handen. Men om du insisterar har jag nog kvar den till Kindle - så slipper du iallafall lägga pengar på skiten. :-)

magda sa...

Matilda... underbar sågning! Och jag litar helt på ditt omdöme, så jag tänker helt enkelt skippa den! :D