tisdag 25 september 2012

i'm a rainy day woman

Jag gillar regn. Det är det inte så många som gör. Det är nog inte så många som minns Lena-Maria Gårdenäs, heller? Hon var med i en grupp, för en smärre evighet sedan, som hette just Rainy Day Women. Därefter Lena-Maria & Sweet Wine. Gifte sig med Dougie Lawton (som bl a spelat med Jerry Williams... så där tappade jag den tråden...). Och just nu när jag kommer att tänka på henne, via de tankebanor och synapser som bara är mina egna, måste jag ta reda på vad det blev av henne sedan... Så jag gör som jag brukar (vad gjorde vi innan google fanns?) och kollar. Hon är numera omgift, har lämnat musikbranschen och jobbar med att översätta dubbmanus till bl a tecknade filmer.

Men annars när jag tänker regn och musik tänker jag ofta Purple Rain (Prince), Shelter From the Storm (Dylan) och den här, med världens absolut bästa Ferry:



Det regnar alltså ute. Rejält. Och har så gjort hela natten. Tur jag har ett stort paraply, då. Jag måste komma ihåg att ta hem mina gummistövlar till helgen, också. Och den gula regnrocken...

Nu ska jag fylla på min stora kaffemugg, kolla lite nyheter på teve, njuta tända ljus och samla ihop mig inför veckans kanske mest intensiva arbetsdag. Dock har jag och tisdagarna fått en betydligt bättre relation, den här terminen. Det är ännu en bra sak.

Och det där med regnet... gäller ju särskilt om jag får vara inne och kika ut...

2 kommentarer:

ming wan lee sa...

då är vi två. Jag älskar regn och oväder och har svårt för ljumma ickeväder. antar att det säger en del om min personlighet ;)

magda sa...

Ljuvligt! :)