tisdag 25 september 2012

digitalisera mera!

Tisdagar, alltså. Tänk att jag ett tag tyckte de var veckans vidrodag. Nu gillar jag dem! Den här tisdagen var inget undantag. Fullpetad med arbete av den goda, roliga sorten! Inte har jag bara stretat vidare med att initiera eleverna i Dropboxanvändande. Nu har jag dessutom introducerat SoundCloud i en klass, där de snarast ska få tillfälle att använda det genom att spela in sina sommar/höst/vinterprat och länka. Imorgon ska jag visa detta eminenta program till resten av eleverna jag jobbar med.

Jag borde ju ha lärt mig nu, men det är ändå förvånande hur lite de allra flesta av eleverna (och lärarna..?) vet och kan kring den här sortens användning av sina bärbara datorer. Och det finns så mycket mer att använda sig av. Sådant som gör våra datorer till vassa digitala hjälpmedel i både undervisning och lärande. Själv använder jag VoiceThread mycket, för flippandet, och ska nu lära mig en vettig pc-motsvarighet till iMovie. MovieMaker finns ju, men jag vill hellre arbeta med något ännu enklare (läs: snabbare att fixa filmer etc med). Jag vet... det lär sluta med att jag köper mig en padda. Jag vet.

När jag kom hem låg det böcker och väntade på mig i brevlådan. Paketet var alldeles uppblött i kanten men innehållet hade lyckligtvis klarat sig. Tillsammans med de böcker som damp ner i slutet av förra veckan ser nu min mest akuta att-läsa-hög (jobblitteratur oräknat) ut så här:


Härligt, eller hur?

Och eftersom det är den tiden i månaden reglerade jag mina ekonomiska mellanhavanden med omvärlden. Så är det gjort. Nu kan jag slappna av en månad till. Begrundandes detta ska jag nu laga mig en kanna hett te, tända lite mysiga ljus och krypa ihop med laptopen, filt och kuddar i soffan och skriva lite. Idén i mitt huvud tar sakta en mer fast form.

Inga kommentarer: