torsdag 13 september 2012

brr...

Kall morgon i mitt hörn av Småland! Bara två plusgrader. Ute, alltså.Härinne är det varmt och gott trots att jag ännu inte börjar elda för värme. Och varmare lär det bli om den klarblå himlen håller vad den ser ut att lova.

Jag tänker mycket på balans. Det är inte enbart småbarnsfamiljer som har det s k "livspusslet" att lägga. Jag vill ha en bra balans mellan arbetslivet och det andra livet. Men också balans i dessa liv. Idag tänker jag ha ett balanserat arbetsliv. Jag tänker ta en kort promenad innan lunchen. Haha... jag måste ta en, eftersom jag ska till biblioteket med en klass för en crash course i informationssökning i databaser etc. Men jag tänker ta mig en liten omväg tillbaka till skolan. Och så tänker jag se ett TED Talk (och jag bjuckar på det här i bloggen).

Därutöver ska jag göra vad jag alltid gör: möta mina elever, planera vidare inför nästa vecka, sätta ihop en lite speciell distanskurs för en elev, samtala med kollegorna, efterarbeta lite och så tänkte jag lära mig något nytt. Idag tror jag att jag ska testa Boomslide och se om det kan vara användbart i undervisningen.

Men först ska jag fortsätta med mjukstart i form av tända ljus, nyheter och kaffe. En fin torsdag ska det bli!

Inga kommentarer: