söndag 9 september 2012

afternoon tea



Mitt i den småländska skogen, på en smal liten väg, tar man av på en ännu mindre väg och där ligger The Tea Room. Det var målet för vår tur med motorcykeln idag. Jag hade hört talas om det på avvägar (läs: Facebook) och som så ofta var jag lite skeptisk sådär som en ibland kan vara innan en bildat sig en egen uppfattning om något. Det hade jag verkligen inte behövt vara.


I Ällebäck bjuder Maureen och Åke in till sitt terum med fin atmosfär och stora fönsterpartier rakt ut mot lövskogen. Öppen spis, mjuka mattor och goda scones. Soffgrupper, avlägsen musik och härligt te. För de mjuka eftermiddagarna och de goda samtalen.  För den som så vill går det också att sitta ute - kanske i det lilla lusthuset, där en kan lyssna på lövsus och vatten som sorlar försiktigt? Dricka ett gott te och tugga på scones med sylt och clotted cream till...


Terummet är inte bara värt avstickaren, eller omvägen - det är värt en liten färd i sig självt. Ett givet utflyktsmål under kulna, eller färgsprakande hösteftermiddagar framöver. Åtminstone i ett par månader till är det öppet på helgerna mellan 11 och 16.30. Man kan gilla The Tea Room på Facebook, också! (I'm just sayin'... ;)) Och nu när jag gjort er uppmärksamma på detta mysiga ställe finns det inte längre några ursäkter för att inte kolla in det själva. Vi ses där! ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter väldigt trivsamt och bättre än min helg med dålig fågelskådning och ischias from hell. Dit ska jag hitta någon gång.

magda sa...

Tycker jag att du ska! Du kan ju passa på att hitta hit samtidigt? :)