måndag 20 augusti 2012

måndag - äntligen!


Idag börjar jag skolan. Nästan på riktigt. Riktigt på riktigt blir det ju först imorgon när eleverna kommer. Jag är lite nervös. Det har jag faktiskt bara gått ett sommarlov, egentligen. Det enda jag missat är några planeringsdagar. Ändå känns det som att komma tillbaka... som om jag varit borta länge och missat massor.

Visst - det har hänt en del. Vi har en ny rektor (som jag ännu inte träffat) och en ny biträdande rektor (som jag har träffat och arbetat tillsammans med tidigare, bara inte i den rollen) och några nya lärarkollegor därtill. Spännande. Men mest spännande blir ju ändå mötet med de nya ettorna, som alltså kommer i morgon. Mina nya mentorselever som jag ser mycket fram emot att möta!

Jag har sovit gott i natt. Väldigt gott - om jag bortser från en mycket verklig mardröm som fick mig att vakna upp genomsvettig och med tidernas hjärtklappning och en känsla av att det inte alls var en dröm. Men det var det. Det häftiga med drömmen var att jag, i drömmen, blev så vanvettigt, galet arg att jag vilt vrålande tog inkräktaren (för det var det det handlade om - en minst sagt ovälkommen, nattlig inkräktare i mitt hem) i håret och bokstavligen släpade honom i håret ut genom ytterdörren och kastade ut honom på gatan. Sedan vaknade jag och i den där första yrvakna förvirringen visste jag ju inte om det hänt eller om jag drömt. Egentligen var det det som var det läskiga - mer än drömmen i sig självt.

Just nu visar de upp en burk med mördarsniglar i SVT:s morronprogram och jag kommer att tänka på det jag noterade både i lördags och igår, när jag grävde och härjade i trädgården; jag hittade tre sniglar som kan ha varit mördardito. TRE (3). Antagligen har jag inte något som de gillar eller så är de inte särskilt frekvent förekommande i Byn? Däremot har jag en del sådana där sniglar som bor i fina små skal - de håller dock till i skrafset bland bergenian och gör inte mycket väsen av sig.

Inga kommentarer: