söndag 19 augusti 2012

galna träd


Jag vaknar av att solen petar mig i ögonen. Envetet. Jag sträcker ut handen och sätter på radion och kollar klockan. Halv nio. OK. Jag kan kliva upp. Ligger och drar mig några minuter och lyssnar på ett program om minnesteknik. Kanske något för mig som kan missa att köpa saker som jag till och med skrivit upp på en lista? Drar på mig morronrocken och tassar över vita brädgolv.

Nere i köket får jag på kaffet och plockar ur diskstället medan jag väntar på att det ska bli klart. Brer ett par grova mackor med ost. Osten smakar nästan inget. Jag måste ha varit dement när jag köpte den? Bär ut till altanen en styck radio, How To Be a Woman, mobilen, en assiett med mackorna och så kaffemuggen. Kaffemuggen har varit med mig hos Mats i sommar och fick naturligtvis följa med tillbaka hit. Jag kan dricka kaffe i andra bra muggar också, men den har kommit att bli min särskilda morronkaffemugg och jag vågar inte chansa och börja arbetsdagarna utan den... ;)

Här på altanen är det alldeles lagom varmt och skönt. Jag ser på mina äppelträd och suckar tungt. Trädet med sommaräpplen är en sak för sig - av de äpplena kan jag äta lite och allt som rasar ner på backen får jag plocka ner i säckar och köra till ristippen. men de två andra träden... Jag struntade i att beskära dem. Tänkte att de nog tröttnat på att bära frukt och det tycker jag var en bra sak - vad ska jag göra med ett ton höstäpplen? Men... nu bär de frukt som om de vore galna. Det stora trädet som förra året bar två äpplen fullkomligen dignar av frukt. Grenarna hänger tungt och hotar att gå av (jag skulle i och för sig inte bli ledsen). Det andra likaså. Äpplen ser inte ut att vara några särskilt trevliga matäpplen ens. En och annan paj kan jag ju prova att baka på dem, men resten? vad ska jag göra med dem? Många vändor till ristippen blir det...


Kyrkklockorna har tystnat och jag lyssnar på Godmorgon, världen och dricker mitt kaffe i djupa klunkar. Tids nog tar jag tag i min dag. Just nu ska jag bara njuta.

Inga kommentarer: