söndag 19 augusti 2012

det omöjliga

Det verkar mer eller mindre omöjligt att komma mig ut och göra något i trädgården före klockan elva. Helst ska klockan bli både tolv och ett innan jag får tummen ur. Men å andra sidan... Vad gör väl det. Fuck you, Luther! Jag går väl ut i min trädgård när jag vill. Om jag ens vill.

Igår rensade jag rabatten på framsidan; en heroisk insats, faktiskt. Och belönade mig med att plantera något fint i krukorna som står på grindstolparna. Visserligen belönade jag mig först och attackerade rabatten sedan - men what the heck... Nu ska vi inte vara petiga.

Houttynia cordata "Variegata" - a k a "brokigt ödleblad" och så vinterhärdig murgröna


Idag är planen att först och främst plocka fallfrukt och lägga i säckar och sedan köra dessa till ristippen tillsammans med skrafset från rabattattacken. Om jag har någon ork - och lust! - kvar efter detta ska jag ge mig på en annan del av trädgården där jag tidigare rensat en rabatt i akt och mening att sedan låta denna bli gräsmatta. Tyvärr har jag missat att kommunicera detta till Olofs Trädgårdstjänst (som klippt gräsmattan med den äran, hela sommaren) och han har nogsamt klippt runt "rabatten" i stället.

En ringa andel av fallfrukten som ska plockas upp...
Efter detta är jag med all säkerhet fullständigt utpumpad och kan möjligen släpa mig iväg till Catharina för en kopp eftermiddagskaffe och därvidlag beundra hennes nymålade staket.

2 kommentarer:

Ina sa...

Hmm...nymålat ja..jag lider av samma syndrom som du och har inte riktigt kommit dit än;). Jag har suttit och planerat inför nästa vecka istället. Fullständigt idiotiskt när det är fint väder!

magda sa...

Haha... du vet... det allra bästa med att faktiskt vara vuxen är att en oftast får göra precis som en vill. ;)